All-in: minden tét a villamosításon, 30 típussal készülnek a jövőre.

Mindent feltesz az elektromos járművek fejlesztésére a General Motors. Az amerikai óriáscég megduplázza a fejlesztésre szánt költségeket, így 27 milliárd dollárt fognak elkölteni erre a következő öt évben – adta hírül a Fox Business. Ez több, mint az összes előirányzott költéseik fele.

A vállalat 30 típust akar kiállítani, ezek a Cadillac, GMC, Chevrolet és Buick márkák között oszlanak meg, lesz köztük munkagép és családi autó egyaránt. A fejlesztés kulcsa az akkumulátor-technológia, a következő generációs Ultium akkuk a mostaniakhoz képest kétszeres energiasűrűséggel rendelkeznek, és 60 százalékkal olcsóbbak. Ezekkel az átlagos autók több mint 700 kilométert tehetnek meg egy feltöltéssel.

A GM nemrég mutatta be az elektromos Hummer EV-t, amely 2022-től kerül forgalomba. Ez egy ezer lóerős luxusterepjáró, de olcsóbb változatok is érkeznek később.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!