Több mint tíz autó katalizátorát vágták ki egyetlen hónap alatt a fiatalok.

Őrizetben vettek a rendőrök négy férfit, akik a gyanú szerint egy hónap alatt több mint tíz személygépkocsi katalizátorát lopták el ? írja a police.hu. Kedd este 9 óra körül megbírságoltak Dunaújvárosban egy autóban ülő négy fiatalt ? írják ?, akik megsértették a kijárási kolrátozásra vonatkozó szabályokat. Aztán este 11 óra után újra találkoztak a rendőrök az autóval, de abban annak átvizsgálásakor már egy levágott katalizátort is találtak, szerszámok társaságában.

Kiderült, hogy a személygépkocsiban utazók közül hárman nem sokkal korábban azt a katalizátort egy, a dunaújvárosia Weiner Tibor körúton parkoló autóból vágták ki. Negyedik társuk ezalatt a saját autójukból figyelte, nehogy megzavarja valaki a lopást.

A rendőrök az elkövetőket elfogták, előállították, majd a nyomozók megállapították, hogy a társaság nemcsak az elfogás estéjén, hanem ? egy hónapon belül ? számos alkalommal követett el a város különböző utcáin, terein hasonló bűncselekményeket. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság nyomozói a 18 éves ráckeresztúri, a szintén 18 éves és 21 éves ercsi, valamint a 25 éves százhalombattai fiatalokat  lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Itthon

A miniszterelnök beugrott egy jelentés erejéig az V. kerületi rendőrkapitányságra.hvg.hu
Autó

A japán kisautót mostantól már csak 1 literes 3 hengeres benzinmotorral lehet kapni.