Arra kéri az állami intézményeket és a plázákat a főpolgármester, hogy nyissák meg ingyenesen a parkolóikat. Szerinte az M0-s használatát is ingyenessé tehetné a kormány.

Egyebek mellett a plázák és az állami intézmények parkolóinak, mélygarázsainak megnyitását javasolja Karácsony Gergely főpolgármester az ingyenes parkolás bevezetése miatt kialakult káosz megoldására. Azt kéri, hogy ezeket a kijárási korlátozások idejére, este 7 és reggel 6 között ingyenesen lehessen használni.

Ez Karácsony szerint rövid távon segíthet. A problémáról már a kerületekkek is zajlik az egyeztetés.

A parkolók, mélygarázsok megnyitása mellett a főpolgármester szerint az is tehermentesítené a belvárost, ha a kormány ingyenessé tenné az M0-s autóút használatát.

Összefoglalásként pedig azt írta, ha van valami haszna az ésszerűtlenül elrendelt ingyenes parkolásnak, hát az, hogy nyilvánvalóvá teszi a problémákat, amelyekkel hosszú évek óta fennállnak, és amelyek halaszthatatlanná teszi a budapesti parkolási rendszer átalakítását.

A kormány ? akárcsak tavasszal ? az ingyenes parkolást is lehetővé tette a járvány elleni küzdelemben. A lépés azonban a szokottnál is nagyobb forgalmat generál a városokban, ellehetetleníti a helyi lakosok parkolását, miközben jelentős bevételektől fosztja meg az önkormányzatokat. A döntést kritizálta a Levegő Munkacsoport, Győrben egyszerűen kerékbilincselni kezdtek, de még az V. kerületi fideszes polgármester is kiakadt.


A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Nemcsak az autós, de a kerékpáros vagy robogós parkolást is egyszerűsítenék a VI. kerületben.hvg.hu
Autó

Egy civil szervezet kezdeményezett Kresz-módosítást.