Több buszvezető is azt mondta, hogy a telephelyeken nem mérnek testhőmérsékletet, és nem jutnak kézfertőtlenítőhöz.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárásA sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Hetek óta sürgetik az érdekvédők a BKV-sofőrök hatékonyabb védelmét garantáló intézkedéseket, ám szerintük az illetékesek nem tettek semmit. A fővárosi közlekedési vállalat járművezetői ezért aláírásgyűjtést indítottak, az Egységes Közlekedési Szakszervezet pedig az operatív törzshöz fordult segítségért – számolt be az ATV Híradója.

A csatorna híradása szerint az érintettek azt szeretnék, hogy az elsőajtós fel- és leszállást függesszék fel, a sofőrülést válasszk el kordonnal, illetve, hogy szüneteltessék a jegyértékesítést a járatokon, hogy a sofőrök felmentést kapjanak a kötelező maszkviselés alól.

El vagyunk késve. Nem azt szeretném megvárni, míg kialakul egy gócpont, hanem ezt szeretnénk megelőzni. Mert jelen pillanatban ez az egyetlen hatékony módszer, a megelőzés. És a dolgozóink, hangsúlyozom a dolgozóink idegesek, félnek a fertőződéstől, és ezt próbáljuk megakadályozni „

– nyilatkozta az ATV Híradójában Naszályi Gábor.

A fővárosi önkormányzat mellett a BKV-t is kereste korábban a szakszervezet. A közlekedési vállalattól már közel két hónapja is a védelmi intézkedések bevezetését kérték. A járványtól való félelem mellett ugyanakkor más nehézségek is adódnak a mindennapi munka során.

A csatorna több sofőrt is keresett, de ők engedély nélkül nem nyilatkozhattak. Azt azonban többen szóvá tették, hogy a telephelyeken nem mérnek testhőt, és hogy noha kézfertőtlenítő szappan van a pihenőhelyeken, kimondott kézfertőtlenítő még sincs.

Az ATV Híradó megkeresésére a BKV azt írta, a sofőrök utastéri leválasztása és a jegyértékesítés felfüggesztése már megtörtént. Az első ajtós felszállási rend felfüggesztése és a járművek elejének kordonozása azonban nincs napirenden.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Gazdaság

A fővárosiak egyharmada inkább autóba ül, minthogy a tömegközlekedést használja, de a gyalogosok aránya nőtt a legnagyobb mértékben.hvg.hu
Vállalkozás

A fővárosi tömegközlekedési cég járműparkja elöregedett és nagyon vegyes, sürgősen fiatalítani kellene.