Kezdődik a korszakváltás a Volánnál is.

A kínai BYD cég, Magyarországon összeszerelt K9UB típusú kétajtós, alacsony padlós elektromos meghajtású autóbusza a lesz az első, amely távolsági buszként is üzemel majd a Volán társaságnál.

A Volánbusz Zrt. a gyártótól 153 millió forintért veszi a kéttengelyes járművet, amelyen 36 ülés található és a teljes befogadóképessége 76 utas.

Az elektromos busz 2021 nyarától fog járni Komárom és Komárno között. A busz töltésére szolgáló berendezés a Volánbusz komáromi autóbusz-állomásán kap helyet. A jármű 100 százalékos töltöttséggel akár 300 kilométert is képes egy töltéssel megtenni, az akkumulátora 3,5 óra alatt tölthető fel. 

A buszt egyébként Komáromban a BYD helyi üzemében szerelik össze, a busz motorját egy 348 kWh-s akkumulátor látja el villanyárammal.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A gázolajjal hajtott személyautók már csak a harmadik helyen állnak az eladásokban.hvg.hu
Autó

Kulcsfontosságú helyszín lesz a magyar gyár, ahol a német márka teljesen új, elektromos autók gyártásához fejlesztett platformját elsőként használják majd.