Nem csak az autós, de a kerékpáros vagy robogós parkolást is egyszerűsítenék a VI. kerületben.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárásA sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

A parkolóhelyek 30 százalékát kizárólagossá teszik Terézvárosban – írta a kerület polgármestere a Facebookon.

Soproni Tamás közölte, hogy este 6 és reggel 7 óra között csak lakossági parkolási matricával rendelkező helyi lakosok parkolhatnak majd a VI. kerületben. A polgármester hozzátette, hogy a forgalomtechnikai tervek már elkészültek, így hamarosan megkezdődhet a táblák kihelyezése.

„Nemcsak kizárólagos parkolóhelyeket, de mikromobilitási pontokat is létrehozunk a kerületben, így nemcsak autóval, de kerékpárral, robogóval vagy akár rollerrel is egyszerűbb lesz parkolni a terézvárosiaknak” – írta Soproni.

FENNTARTOTT PARKOLÓHELYEK A TERÉZVÁROSIAKNAK

Karácsony Gergely főpolgármesterrel Közösen Már a kampányban elköteleztük … Közzétette: Soproni Tamás – & nbsp; 2020. november 17., kedd

Orbán Viktor november 3-án jelentette be, hogy az új rendkívüli jogrend egyik elemként ingyenessé teszik a parkolást.

V. Naszályi Márta, az első kerület polgármestere a hvg.hu-nak korábban azt mondta, hogy szerinte nem a járványügyi biztonság, hanem a parkolási káosz nő majd meg a döntés után.

V. kerület fideszes polgármestere, Szentgyörgyvölgyi Péter már intézkedett, hogy a belvárosi polgárok számára kizárólagos parkolóhelyeket biztosítsanak a kerületben, a XIII. kerületben pedig azon gondolkoznak, hogy bevezetik, hogy hétfőtől péntekig délelőtt 11 és 16 óra között bárhol lehessen parkolni, ezen az időszakon kívül viszont csak a bérlettel rendelkezők ? vagyis az ott élők ? használhassák a belvárosi helyeket, akárcsak Győrben.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Itthon

Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a szabályokról.hvg.hu
Autó

Egy civil szervezet kezdeményezett Kresz-módosítást.