Jogerős ítélet született a sportkocsival hajtó autós ügyében, aki egy igazolványt lobogtatva, büntetőfékezéssel akart megleckéztetni egy szerinte lassan haladó autóst.

Egy Audit R8-ast vezető sofőr az M0-s autóúton a Megyeri híd irányából az M3 autópálya felé tartott még májusban, amikor a fóti elágazásnál utolért egy előtte szabályosan közlekedő autóst.

Többször rávillantott a távolsági fényszórójával az előtte haladóra, hogy menjen el előle. Mivel a másik autós nem húzódott le, a vádlott áthajtott a másik sávba és szabálytalanul megelőzte a másik kocsit. Ezután a külső forgalmi sávba sorolva megvárta, amíg az autós mellé ér, és járművét balra kormányozta azért, hogy az út bal oldalán lévő szalagkorlát felé szorítsa a másik autóst, miközben egy igazolványt is lobogtatott.

A jelenetnek itt sem lett vége, mert azt akarta elérni az Audit vezető sofőr, hogy egy forgalomtól elzárt területre hajtson utána a sértett, és ott mindketten megálljanak. A másik sofőr azonban inkább továbbhajtott.

A videón látottakból rendőrségi ügy lett, amelynek során az Audi vezetője elismerte tettét és sajnálkozását fejezte ki, ugyanakkor hozzátette, a másik sofőr provokálta. A Budapest Környéki Törvényszék beszámolója szerint most másodfokon 325 ezer forint pénzbüntetésre ítélték a férfit. Emellett egy évre eltiltották a vezetéstől is, de az eltiltás tartamába beszámít az elsőfokú ítélet júniusi kihirdetése óta a mai napig eltelt idő.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A sofőr valójában a buszost akarta megleckéztetni. A tettéért bevonták a jogosítványát.hvg.hu
Autó

A rendőrség a jelenetről készül videó alapján indított eljárást.