Index – Gazdaság – Erősíti az együttműködést a MÁV és a Kerékpárosklub

általa megosztva admin
Kategória:


Megállapodást kötött a MÁV-Start és a Magyar Kerékpárosklub, mert megfigyelhető, hogy a koronavírus-járvány a kerékpározásra érezhetően pozitívan hatott, a biciklivel közlekedők aránya folyamatosan növekszik, és egyre többen élnek a vonaton történő kerékpárszállítás lehetőségével ? olvasható a MÁV-Start portálján.

A cég közleményéből kiderül, hogy Magyar Kerékpárosklub (MK) elméleti és gyakorlati kompetenciáival, amíg a MÁV-Start a saját maga által üzemeltetett vasúti járművek, személyszállítás és vasúti infrastruktúra területeken a többéves szakmai tapasztalataival járul hozzá az együttműködés sikerességéhez.

A két fél közös munkacsoportot hoz létre, hogy javítsák a kerékpárszállítás szolgáltatási színvonalát. Ezen felül idén év végéig felmérik a vasúttal kapcsolatos kerékpáros utazási szokásokat és a vasúti kerékpárszállítási lehetőséget. A két szervezet jövőbeli feladatai között szerepel a kerékpárral történő munkába járás támogatásának további elősegítése. Mindezek mellett a tervezett kampány célja a zöld vasúti közlekedés mellett a károsanyag-kibocsátás csökkentése, a munkatársak egészségvédelmének előremozdítása és fizikai aktivitásra ösztönzése.

A rendelet már ismert, de nem minden világos. Önök kérdeztek, az Index válaszol.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.