A győri mintát vennék alapul, csak bizonyos idősávban lenne díjmentes a parkolás.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárásA sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Tilosban várakozó autók, türelmetlen autósok – ez lett a hatása az ingyenes parkolásnak a XIII. kerületben ? számolt be az RTL Híradó.

A XIII. kerületben a győrihez hasonló megoldásban gondolkodnak a parkolásra: ott hétfőtől péntekig délelőtt 11 és 16 óra között bárhol lehet parkolni, ezen az időszakon kívül viszont csak a bérlettel rendelkezők – vagyis az ott élők – használhatják a belvárosi helyeket.

A többiek a parkolóházban vagy mélygarázsban tudnak megállni, ezek viszont fizetős szolgáltatások, tehát Győr gyakorlatilag kikerüli ezzel az ingyenes parkolást előíró kormányrendeletet.

Angyalföld polgármestere, más kerületvezetőkkel együtt, a főpolgármestertől kért segítséget, a főváros azonban egyelőre nem reagált a megkeresésre.

Van azonban néhány terület az országban, ahol továbbra is fizetni kell a várakozásért. Általában magánterületekről van szó, amelyet használhatnak az autósok. Ilyen például Újbudán az Alíz utca.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Szentgyörgyvölgyi Péter már intézkedett, hogy a belvárosi polgárok számára kizárólagos parkolóhelyeket biztosítsanak a kerületben.hvg.hu
Autó

Dézsi Csaba polgármester megtalálta a kiskaput, egyben a belváros elözönlésének ellenszerét.