Az S&P 500 a legnagyobb piaci értékkel rendelkező amerikai cégeket tömöríti.

A Tesla részvényei 12 százalékkal megugrottak arra hírre, hogy cég december 21-től része lesz az egyik legfontosabb amerikai piaci mutatónak, amelyben a legnagyobb cégekként az Apple, a Microsoft, az Amazon, az Alphabet, vagy a Facebook szerepelnek.

Az Egyesült Államok 500 legnagyobb vállalatának részvényindexében a Tesla lesz az elmúlt évtized legnagyobb új szereplője piaci kapitalizációja alapján. Az Elon Musk technológiai milliárdos tulajdonában lévő vállalat értéke jelenleg körülbelül 387 milliárd dollár – írta a Yahoo Finance.

Az S&P 500-ba kerülés egyik feltétele, hogy a vállalat négy egymást követő negyedévben nyereséget mutasson ki és a Tesla októberben már az ötödik egymást követő negyedéves profitról számolt be, amikor a legutóbb ilyen időszakában 331 millió dolláros nyereséget könyvelt el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Még a ?füleit? is behúzza menet közben.hvg.hu
Autó

Az egész töltőállomás 12 ezer négyzetméteres lesz, amikor teljesen elkészül, és akkor már 114 autó töltődhet ott egyszerre.