HVG Könyvek

HVG Könyvek

Soha nem végzett még extrémebb töréstesztet a svéd gyártó maga is elismeri.

Legújabb igen extrém töréstesztjük kapcsán az autókban ragadt emberek kiszabadításának legnehezebb helyzeteit próbálják szimulálni.

A Volvo Cars a közelmúltban az átlagos törésteszteknél nagyságrendekkel szigorúbb, próbájával sikerült olyan mértékű roncsolódást elérni, amely csak a legsúlyosabb balesetekben ? rendkívül nagy sebességű, egyetlen autót érintő ütközésekben, személygépkocsi és teherjármű nagysebességű karamboljában, vagy oldalról érkező, nagy erejű becsapódásban ? fordul elő.
Összesen tíz darab, különböző típusú Volvót ejtettek le a daruról, méghozzá több ízben. A mentéssel foglalkozó szakemberek rendszerint roncstelepekről származó járműveken gyakorolnak. Ezek a járművek azonban gyakran akár húsz évesek is lehetnek. Márpedig a modern autók és a 15-20 éve gyártott járművek között hatalmasak az eltérések az acél szilárdsága, a biztonsági utascella kialakítása, valamint a jármű egészének ellenállóképessége terén.

A tesztek kapcsán is látható, hogy ilyen erejű ütközések nyomán a gépkocsi utasai minden bizonnyal kritikus állapotban vannak. A mentőcsapatok legfontosabb feladata tehát, hogy minél gyorsabban kiszabadítsák és kórházba juttassák őket. Ilyenkor kerülnek elő a hidraulikus mentőeszközök. A szakemberek szerint a baleset bekövetkeztét követő egy órán belül kórházba kell juttatni a pácienst ? ezt ők úgy nevezik, az ?arany óra.?Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Meglépték a svédek, amit már egy ideje beígértek.hvg.hu
Autó

A Volvo 1959-ben bevezetett találmánya a hárompontos biztonsági öv, amelyet a média, az emberek szkeptikusan, kételkedve, dühösen fogadtak anno.