Dézsi Csaba polgármester megtalálta a kiskaput, egyben a belváros elözönlésének ellenszerét.

Győr felvette a harcot az ingyenes parkolás ellen Korlátozott várakozási övezetté nyilvánítja Győr a belvárosi parkolóhelyeket, ugyanis az ingyenes parkolás bevezetése óta nem jutott hely az ott élőknek – adta hírül az RTL Klub Híradója.

Dézsi Csaba András, a város fideszes polgármestere azt mondta, hétfőtől péntekig délelőtt 11 és 16 óra között bárhol lehet parkolni, ezen az időszakon kívül viszont csak a bérlettel rendelkezők – vagyis az ott élők – használhatják a belvárosi helyeket.

A többiek a parkolóházban vagy mélygarázsban tudnak megállni, ezek viszont fizetős szolgáltatások, tehát Győr gyakorlatilag kikerüli ezzel az ingyenes parkolást előíró kormányrendeletet. A november 4. óta érvényes rendelet a kormány szerint a járvány elleni védekezést szolgálja.

Az RTL által megkérdezett jogász szerint ez egy kiskapu, ami nincs összhangban a jogalkotó szándékával, hiszen a bírságolás végső soron mégiscsak arra kényszeríti az autósokat, hogy fizessenek a parkolásért. A kormánytól a tévé azt a választ kapta érdeklődésére, hogy „a polgármesterek feladata, hogy a helyi igények figyelembevételével hozzanak intézkedéseket.”A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!