Juris Puce vállalta a felelősséget a hibáért.

Egy parkolási engedély miatt kirobbant botrány következtében lemondott csütörtökön a lett környezetvédelmi miniszter. A 40 éves Juris Puce, a FOR/Fejlődés nevű liberális párt tagja távozásakor azt mondta, elismeri, hogy hibázott, és vállalja ezért a felelősséget.

Előzőleg a politikust azzal vádolta meg egy volt párttársa, a rigai önkormányzat egykori tagja, hogy jogosulatlanul használja a városi tanács parkolási engedélyét. Azt is tudni lehet, hogy a miniszter a városi tanácstól ingyenes parkolási engedélyt kért.

Puce néhány napja még cáfolta az állításokat, mondván, hogy a városi tanácsnak küldött, a parkolási engedéllyel kapcsolatos elektronikus levele csupán vicc volt. Csütörtökön azonban beismerte, hogy „megtévesztette kollégáit és a lett társadalmat”.

Krisjanis Karins lett kormányfő elfogadta minisztere lemondását. Egy Twitter-üzenetben azt írta: a kormánynak példát kell mutatni a jogállamiság és az átláthatóság elveinek megőrzésében a társadalom számára. Ezt megelőzőleg a kormányfő felkérte a lett korrupcióellenes hatóságot, hogy vizsgálja meg a kérdéses ügyet.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!