Egy parkolóba állítottak be egy szűrőbuszt, ahova a háziorvosok küldhetik fertőzésgyanús pácienseiket.

Koronavírus – a második hullám, a második lezárásA sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Mobil koronavírus-tesztállomást nyitottak Csepelen – írja a Csepel.info.

Az enyhébb tünetekkel rendelkező pácienseket utalhatják ide a háziorvosok mintavételre, amit a csepeli mentősök végeznek el. Elsőként gyorstesztet végeznek utána, ha szükséges, PCR-teszthez is vesznek mintát.

A tesztállomás szűrőbusz, ami csütörtöktől vasárnapig lesz Csepelen, de a lap szerint igény szerint hetente visszatérhet.

Címlapi képünk illusztráció.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


Ballai Vince
Itthon

Azokat hívják a XIII. kerületi tesztelőpontra, akiknek enyhébbek a tüneteik – közölte a mentőszolgálat. Sorba kell állni ugyan, de viszonylag gyorsan bejutnak, viszont odabent közös tollakat használnak az adatok felírásához, és a szemük előtt veszik le a mintát az előttük érkezőről. Így működik a mintavétel a Dévai utcában.Ballai Vince – Nyusztay Máté
Itthon

Érezhetővé vált a halálozási statisztikákon a koronavírus hatása. A 42. héten az előző öt év átlagához képest majdnem annyival többen hunytak el, mint ahány ember meghalt a vírus miatt.