A balesetet okozó karancslapujtői fiúnak jogosítványa sem volt. Elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Őrizetbe vette a rendőrség azt a 17 éves fiút, aki autóbalesetben két ember halálát okozta Salgótarjánban csütörtökön.

A rendőrség a honlapján azt írja, hogy a karancslapujtői fiú a 21-es számú főúton, Salgótarján külterületén haladt autójával Pálfalva városrész irányából a városközpont felé, amikor átsodródott a szemközti forgalmi sávba, és frontálisan ütközött egy gépkocsival. A balesetben a vétlen sofőr és utasa olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.
A rendőrség azt közölte, hogy a fiúnak nincs jogosítványa, és a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés Végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki ellene, mert a javítóintézeti nevelés hatálya alól kivonta magát. A fiatalkorú a balesetet megelőzően, a kora reggeli órákban lopta el az autót egy karancslapujtői ház garázsa elől.

A fiú ellen halálos közúti baleset gondatlan okozása és lopás miatt indított büntetőeljárást a rendőrség. Őrizetbe vették, és a napokban indítványozzák letartóztatását.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A sofőr megcsúszott egy kanyarban és egymás után két balesetet is okozott – tudósít az RTL.hvg.hu/MTI
Autó

Sérülés nem történt, de forgalomkorlátozásra kell számítani.