Az izomautó Randall ?Memphis? Raines járműve volt az eredeti címén Gone in 60 Seconds filmben.

A Mustang „Eleanor” a 2000-ben készült film legfontosabb autója, amely moziban Nicolas Cage és Angelina Jolie játszották a főszerepet. A kocsi nem csak a hollywoodi történelem része, de talán az egyik legszebb izomautó is, amelyet valaha gyártottak.

Az ?Eleanor? néven ismert jármű egy 1967-es Mustang Shelby GT500 átértelmezése, amelyet Steve Stanford és Chip Foose az egyik legismertebb amerikai autóépítő készített a filmhez. Öt példány készült belőle és állítólag három még épségben van közülük. A túlélő trió közül ráadásul ez a példány van a legjobb állapotban, amelyet most a német ChormeCars cég kínál eladásra. A fémszürke fényezés, a két fekete versenycsík, valamint az oldalán végigfutó ?GT 500? matricákkal igazán egyedien esztétikus darab.

A motortérben egy klasszikus 5.8 literes, nyolchengeres Ford Racing által rendbe tett motor van, négyfokozatú kézi sebességváltóval és nagyjából 400 lóerővel. 

?Eleanor? áráról nem adtak ki információt, de komoly érdeklődésre a ChromeCars biztosan elárulja, de pár éve a Fusion Motor Company replikaként készített ugyanilyen autót, aminek az ára a 300 ezer dollárt is elérte. Egy eredeti esetében ugyanakkor megbecsülni is nehéz a tényleges piaci árát a ritkaságnak.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Az eddigi legerősebb feltöltő nélküli V8-as Ford motor dolgozik benne 500 lóerő feletti teljesítménnyel és hatfokozatú manuális váltóval szerelve.Dezső András
Autó

Nem igaz, hogy 236 km/h-s sebességgel száguldott egy Mustang október 8-án, noha egy erről szóló hír jelent meg ? fényképpel együtt a rendőrség hivatalos oldalán. A fénykép eredetije lapunk birtokába került, eszerint a gépkocsi sofőrje 136 km/h-s sebességgel ment, amikor a traffipax bemérte. Egy olyan útszakaszon, ahol 90 km/h a megengedett maximális sebesség.