Szeptember óta csak egyre olcsóbb lett a benzin és a gázolaj is, múlt héten viszont felszökött az olaj világpiaci ára.

A benzin és a gázolaj is több kerül péntektől ? tudta meg a Holtankoljak.hu. A literenkénti átlagár emelkedése mindkét üzemanyagnál 4 forint.

Az új átlagárak ezek lesznek:

  • 95-ös benzin: literenként 352 forint;
  • gázolaj: literenként 367 forint.

A portál szerint nem várt mértékben emelkedett néhány nap alatt a Brent típusú olaj átlagára, erre reagál az emeléssel a hazai piac. A Brent november 6. óta hordónként összesen 5 dollárral kerül többe.

Utoljára szeptember végén emelkedett az üzemanyagok ára. Akkor a benzin 373 forintba, a gázolaj pedig 363-ba került. Az áruk azóta csak esett.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Vállalkozás

Bizonytalanságokat hozhatnak a következő hónapok a társaság számára ? közölték harmadik negyedéves gyorsjelentésükben.hvg.hu
Gazdaság

A 22 százalékkal zuhanó üzemanyagárak miatt nem látszik az inflációs mutatón, hogy az élelmiszerek ára kilőtt. A mostaninál alacsonyabb inflációt utoljára 2018 márciusában mértek.