Ez még a sokat látott amerikai rendőrségnek is komoly feladvány volt.

Gyakran mutatnak helikopterről felvett autós üldözéseket a Los Angeles-i hírekben, és néha igazán extrém jelenetek is adásba kerülnek. Ez történt most is, amikor DJ Marshmellow háromtengelyes, hatalmas gumiabroncsokkal rendelkező egyedi Ford Raptorát lopták el, amellyel aztán hosszú és látványos utcai üldözés vette kezdetét.

A dj autója egyike annak a néhány Hennessey VelociRaptor nevű 6×6 egyedi pickupnak, amelyek ára körülbelül 350 ezer dollár. A 600 lóerős platós kocsit egy márkaszervizből lopták el a Jalopnik oldala szerint.

A kocsit állítólag úgy vitte el a tolvaj, hogy biciklivel eltekert a márkakereskedésig, ahol a kerékpárt bedobta egy árokba, majd elkötötte a teherautót. Egy ekkora jármű ugyanakkor nem éppen ideális menekülésre, legalábbis lerázni vele rendőrautókat és helikoptereket elég nehéz.

A tolvajt végül elkapták, de nem hozták nyilvánosságra a személyazonosságát. Az illetékes seriffhivatal közlése szerint alkohol vagy kábítószer hatása alatt állt.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!