A Suzuki második átbrandelt modellje nem plugin hibrid hajtásláncú, így nálunk nem kaphat zöld rendszámot.

A Suzuki nemrégiben leplezte le első zöld rendszámos, plugin hibrid hajtású szabadidő-autóját, a Magyarországon 18,5 millió forintos listaárú 306 lóerős Acrosst, ami tulajdonképpen nem más, mint egy átemblémázott Toyota RAV 4 PHEV.

Nem sokkal később bemutatták a következő hasonló modellt, a lényegében átemblémázott Toyota Corolla Touring Sports-nak, minimálisan kozmetikázott kombi Corollának tekinthető Suzuki Swace-t, melynek most az árára is fény derült.
A magas alapfelszereltségű Suzuki Swace német alapára 30 599 euró, vagyis napi árfolyamon átszámítva mintegy 11 millió forint. Az újdonság hamarosan várhatóan Magyarországra is meg fog érkezni, a hazai ára viszont egyelőre még ismeretlen.

Az 596 literes csomagtartójú, e-CVT váltós hibrid Suzuki Swace hasonló hajtású Toyota Corolla kombi testvérmodellje Németországban 28 000 eurós (10 millió forint forint), Magyarországon 8,2 millió forintos alapárral rendelkezik.A hétféle fényezéssel rendelhető újdonság 1,8 literes szívó benzinmotorra épülő 122 lóerős hibrid hajtáslánca 11,1 másodperces 0-100-as gyorsulást, illetve 180 km/h végsebességet tesz lehetővé.A Toyota hibrid technikájára épülő Swace és Across elsősorban azért került a Suzuki kínálatába, hogy ily módon utóbbi gyártó csökkenteni tudja flottaszintű CO2-kibocsátását. A Suzuki termékpalettájának színesítésére is szolgáló újdonságoktól nem igazán remélnek jelentős eladási mennyiségeket, főleg nem a miénkhez hasonló erősen árérzékeny piacokon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!