Az M8 Gran Coupé 4,4 literes biturbó V8-as motorja minden korábbinál erősebb lett.

A BMW tavaly ősszel leplezte le a négyajtós luxuskupék piacán versenyző 8-as Gran Coupé sportváltozatát, az M8 Gran Coupét. Ennek legerősebb Competition kivitele egy 4,4 literes biturbó V8-as benzinmotort kapott, mely 625 lóerős teljesítményt, illetve 750 Nm-es nyomatékot szabadít rá a kerekekre.

Akadhatnak azonban olyanok, akik még ezzel a produkcióval sem tudnak kibékülni, számukra készült az AC Schnitzer-féle új tuningverzió.




A német cég szakemberei találtak még 95 lóerőt, illetve 100 Nm-t az erőforrásban, így a kiváló orgánumú V8-as a beavatkozást követően már 720 lóerős teljesítményt, illetve 850 Nm-es nyomatékot ad le.




Az elöl 20-, hátul 15 milliméterrel ültetett futóművű, 21 colos kerekeken gördülő tuningolt M8 Gran Coupé menetteljesítményei egyelőre ismeretlenek. Viszonyításképp, a legerősebb gyári kivitel 3,2 másodperc alatt lő ki 0-ról 100-ra, illetve kereken 11 másodperc alatt 0-ról 200-ra. Az elektronikusan korlátozott végsebesség 250 km/h, de ha megrendeljük az M Driver’s Package-t, akkor akár 305 km/h-val is száguldhatunk.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Nem ez az első wingsuit, viszont az első olyan, melynek 100 százalékban elektromos a hajtása.



hvg.hu
Autó

A vásárlók várhatóan márciusban vehetik át az első példányokat.