Index – Külföld – Újabb olasz tartományokban rendeltek el szigorú intézkedéseket a koronavírus miatt

általa megosztva admin
Kategória:


További olaszországi tartományok és térségek járványveszélyességi fokozatát emelik ? közölte az érintett Abruzzo régió elnöke közösségi oldalán hétfő este.

Marco Marsilio abruzzói tartományi elnök Twitter-fiókján jelentette be, hogy további öt régióban, Abruzzóban, Umbriában, Liguriában, Basilicatában és Toszkánában megemelik a járványveszély fokozatát szerdától.

A rendelkezést Roberto Speranza egészségügyi miniszter a következő órákban írhatja alá. A tárca megerősítette az értesüléseket a sajtónak.

Az érintett térségek eddig sárga színű, vagyis alacsony veszélyfokozatú zónának számítottak a kormány péntektől bevezetett osztályozása értelmében. A szigorítással narancssárga övezetnek, vagyis közepesen veszélyesnek nyilvánítják őket, a korábban ugyanebbe a fokozatba sorolt Pugliával és Szicíliával együtt. A narancssárga tartományokba kizárólag nyomós indokkal lehet belépni, vagy onnan távozni. A tartományokon belül mozogni is csak engedéllyel lehet, például egyik városból a másikba eljutni. Az országos éjszakai kijárási tilalom mellett a narancssárga övezetben napközben is csak indokolt esetben engedélyezett a közlekedés, leállítják a vendéglátást, valamint korlátozzák a kereskedelem nyitva tartását is.

Ezzel egyidőben vörös zónává léptették elő az autonóm Bolzano térségét. A legmagasabb fokozatú régiók között Lombardia, Piemonte, Valle d?Aosta, Calabria és Alto Adige szerepel. A sárga Campania tartomány veszélyességi szintjének esetleges emeléséről kedden határoznak.

Filippo Anelli, az orvosok országos szövetségének elnöke, korábbi felhívását ismételve az ország azonnali és teljes lezárását sürgette a kormánynál.

?Ez az egyetlen megoldás? ? véli. Állítása szerint drasztikus lépések nélkül egy hónapon belül harmincezerre emelkedhet a kórházban egyszerre kezelt betegek száma, ötezer fölé a lélegeztetőgépen levőké, a halottaké pedig tízezerrel is emelkedhet.

Egy nap alatt 25 271 új beteget szűrtek, viszont a korábbi majdnem 200 ezer elvégzett teszthez képest csupán valamivel több mint 147 ezret végeztek tegnapról mára.

A betegek közül 356-an haltak meg, így a halottak száma elérte a 41 750-et. Az aktív fertőzöttek száma meghaladja az 573 ezret, a betegek átlagéletkora 46 év.  Február óta több mint 960 ezren betegedtek meg, az utolsó hónapban 510 ezren. Az emberek egyre feszültebbek, frusztráltabbak, sokan esnek súlyos depresszióba.

Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.