Nem ez az első wingsuit, viszont az első olyan, melynek 100 százalékban elektromos a hajtása.

A BMW i divízió a Designworks és egy osztrák extrémsportoló, Peter Salzmann három évig tartó közös fejlesztőmunkájának eredménye egy most leleplezett szárnyas repülőruha.
A többek közt a német gyártó müncheni szélcsatornájában kifejlesztett eszköz viselője egy helikopterből ugrik ki, aztán maximum 5 percig repkedhet, végül pedig ejtőernyő segítségével ér földet.

A wingsuit hajtásáról két darab, egyenként 7,5 kW csúcsteljesítményű villanymotor gondoskodik. A percenkénti 25 000-es fordulatszámú motorok egy-egy szénszálból készült propellert hajtanak meg.
A szárnyas repülőruha végsebessége a 300 km/h-t is elérheti.
 
Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!