25 milliárdért épült ki a Nemzeti Tengely-súlymérő rendszer, de ez a kamionos megpróbálta kijátszani.

Egyre többször használ új megoldásokat a rendőrség a szabálytalan autósok kiszűrésére. Civil autók mellett a drón is egyre gyakoribb a bevetésen, legutóbb Somogy megyében vetették be őket.

A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket szabályszegésekről és mint látni, olyan érdekességek is felbukkannak, mint, amikor az útburkolatba épített tengely-súlymérő rendszert megkerülve, a záróvonalon áthaladó tehergépjármű próbálja kikerülni a mérést.





Mindenesetre meglepő lenne, ha ilyen egyszerűen kijátszható a Nemzeti Tengely-súlymérő rendszer, amit 25 milliárd forintos beruházással építettek ki. Mivel a mérőpontoknál kamerák is vannak, elvileg minden járművet rögzítenek, vélhetően az ilyen ?féloldalasan? lemért kamionokat is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Több mint 25 milliárd forintot költött el a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. a teherautók tengelysúlymérő hálózatára, de eddig csak a tesztelése jóval többe került, mint amit a rendszer visszahozott.



hvg.hu
Autó

Lejárt a türelmi idő, így péntektől már bírságolni is fogja az új mérőrendszer azokat a teherautósokat, akik nem a megfelelő méretű rakománnyal indulnak útnak.