A második világháború előtti stuttgarti járgánynak alaposan megkérik az árát, és az új tulajnak bőven lesz még munkája vele.

A Mercedes 1933-ban mutatta be W 18 néven is jegyzett 290-es típusát, mely felső-középkategóriás modell 1937-ig volt gyártásban. A többféle karosszériaváltozatban készült kocsi ma már igazi ritkaságnak számít, most viszont feltűnt belőle a színen egy éppen új tulajdonosra váró pajtalelet példány.







Az 1935-ös gyártmányú Mercedes-Benz 290 Cabriolet A-t 1957-ben egy Franciaországban dolgozó amerikai 200 dollárért (mai értéken 560 ezer forintért) vásárolta meg, most pedig nem kevesebb mint 449 500 dollárt (136,2 millió forintot) kérnek a messze nem kiváló állapotú autóért.







A motorháztető alatt egy 2,9 literes soros 6 hengeres benzinmotor található, mely egy háromfokozatú kéziváltón keresztül adja le 68 lóerős teljesítményét a hátsó kerekekre.




A 4,45 méter hosszú, 1,73 méter széles, 1,44 méter magas és 1,8 tonna tömegű Mercedes végsebessége 108 km/h, fogyasztása pedig 17 liter benzin 100 kilométerenként.




 




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!