A 3-as metró belvárosi szakaszának felújítása miatt komoly dugókra számít a főváros.

Koronavírus – a második hullámFél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Budapestnek rendkívüli nehézségeket okoz most a díjmentes parkolás ? közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a pénteki közleményében.

Orbán Viktor kedden jelentette be a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzethez kapcsolódó intézkedések között, hogy ismét díjmentesen lehet parkolni az országban, így Budapesten is.

A fővárosi önkormányzat és a BKK tisztában van azzal, hogy sokak életét kényelmesebbé teszi, ha autóval közelíthetik meg úti céljukat, a november 7-én induló metrópótlás miatt azonban további jelentős pluszterhet ró a fővárosban közlekedőkre az ingyenes parkolás miatt megnövekedő gépjárműforgalom ? írták, arra utalva, hogy szombaton elkezdődik a 3-as metró belvárosi szakaszának felújítása.

A közlemény szerint a BKK hetek óta minden rendelkezésére álló médiafelületen hangsúlyozza: a metrópótlásban részt vevő buszok előnyben részesítése érdekében a belváros számos forgalmas útszakaszán torlódásokra, hosszabb utazási időre kell számítania mindenkinek, akár közösségi közlekedéssel, akár gépkocsival közlekedik.

A BKK-nál úgy vélik, hogy a legkritikusabb helyzet várhatóan a Váci úton, a Bajcsy-Zsilinszky úton és a kiskörúton lesz, azonban a korlátozások, a számos forgalmas útvonalon megváltozó forgalmi rend és az összesen 13 kilométeres útszakaszon kijelölt buszsávok miatt kialakuló közúti torlódások várhatóan a teljes főváros és az elővárosok közlekedésére is hatással lesznek majd.

A BKK szerint a metrópótlás miatti korlátozások már önmagunkban is nagy nehézséget okoznak minden Budapesten közlekedőnek. Hozzátették, a metrópótló buszok gördülékeny haladására kijelölt buszsávok és az egyébként is szűk közúti kapacitás hatékonyságát nagymértékben ronthatják majd a parkolóhelyet kereső, arra várakozó autósok, de akár a torlódásokat megelégelve szabálytalanul a buszsávban haladó gépjárművek is.
A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Itthon

A kormány is belátta, hogy a mostani intézkedések nem elegendőek a járvány terjedésének megállítására.hvg.hu
Itthon

Éjféltől újra rendkívüli jogrend lép életbe Magyarországon, éjfél és hajnal 5 között kijárási korlátozást vezet be a kormány. A szórakozóhelyeket bezárják, a moziban, színházban, stadionban három széket üresen kell hagyni nézőnként. A parkolás ismét ingyenes lesz ? ezeket jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon.