Éppen akkor járt arra, amikor az Autobanon meghajtották az Audit.

A HGP autótuning cég egy 2020-as Audi RS3 Sportback-et látott el olyan teljesítménynövelő csomaggal, amelynek révén a 2.5 literes öthengeres motorja 618 LE-s és 739 Nm a nyomatékmaximuma. 100 km/h-ra 3,1 másodperc alatt, 200 km/h-ra 9,5 másodperc alatt sprintel a kompakt autó.

Ezt az Audi RS3 Sportbacket hajtották meg most az Autobahnon, helyenként 322 km/h-s tempót is elérve, amivel gyorsabb, mint az ICE vonat, amely véletlenül éppen akkor közlekedett arra és a kocsi utolérte. (A vontat egyébként maximálisan 300 km/h-val mehet.)





A tuning 16 900 euróba kerül, amely tartalmaz a gyárinál nagyobb turbót, minden egyéb kiegészítővel, hűtővel, módosított leömlővel, katalizátorral, motorpogramozással, sőt váltóprogramozással is.

Annak érdekében, hogy a motorblokk hosszú távon is bírja a terhelést, a HGP speciális hajtórudakat kínál, megerősített csapágyazást, kovácsolt dugattyúkat. Ez a kis kiegészítés valójában még további 5900 euróba kerül, annak aki ilyen telejítmény szintre vinné az autóját.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A Rolls-Royce Cullinan egyébként is a világ legdrágább ?szabadidő-autója?, de van akinek ez csak az alap.



hvg.hu
Autó

Ez több mint kétszer annyi, mint a legolcsóbb alapmodell az elektromos Smart Fortwo kabrióból.