A rendőrség még hétfőn tett közzé egy hírt és egy fotót arról, hogy 236 km/h-s sebességgel mértek be egy autót. Csakhogy a hírről és a képről is kiderült, hogy hamis. Az ügyben vizsgálat indult.

Szerdától már nem elérhető az a hír és a hozzá tartozó fotó, amit még hétfőn tett közzé a rendőrség a hivatalos honlapján. A közlemény arról szólt, hogy októberben egy autós 236 km/h-s sebességgel száguldott, amikor a traffipax bemérte. A hírt és a hozzá tartozó fényképet több újság is átvette, ami nem meglepő, hiszen az információ hivatalos forrásból származott.





Ez a kép került fel a rendőrség honlapjára


?




Csakhogy kedden a hvg.hu birtokába került a gyorshajtásról szóló dokumentáció: a traffipax által rögzített eredeti fotó, a büntetésről szóló csekk és a büntetés befizetését igazoló dokumentum. Ezen kívül beszéltünk az autó sofőrjével, aki az eredeti dokumentumok bemutatásával egyértelműen igazolta, hogy a traffipax 136 km/h-s sebességgel mérte őt be. Ez azt jelentette, hogy a rendőrség honlapjára egy meghamisított fotó került, így tehát a 236 km/h-s száguldásról szóló hír sem igaz. (Az autós természetesen azt elismerte, hogy 136-tal ment egy olyan útszakaszon, ahol az autóval legfeljebb csak 90-el lehetett volna menni, ezért is fizette be a büntetést.)

Még kedden megkerestük a rendőrséget, ahonnan végül szerdán érkezett válasz. Ekkora egyébként a rendőrség honlapjáról már eltűnt a hír és a fénykép is. A rendőrség válaszában közölte, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el az ügyben.

Vizsgálat indult a rendőrség honlapján megjelent hamis traffipaxos fotó miatt

A rendőrség még hétfőn tett közzé egy hírt és egy fotót arról, hogy 236 km/h-s sebességgel mértek be egy autót. Csakhogy a hírről és a képről is kiderült, hogy hamis. Az ügyben vizsgálat indult.

Szerdán már nem volt elérhető az a hír és a hozzá tartozó fotó, amit még hétfőn tett közzé a rendőrség a hivatalos honlapján. A közlemény arról szólt, hogy októberben egy autós 236 km/h-s sebességgel száguldott, amikor a traffipax bemérte. A hírt és a hozzá tartozó fényképet több újság is átvette, ami nem meglepő, hiszen az információ hivatalos forrásból származott.

Csakhogy kedden a hvg.hu birtokába került a gyorshajtásról szóló dokumentáció: a traffipax által rögzített eredeti fotó, a büntetésről szóló csekk és a büntetés befizetését igazoló dokumentum. Ezen kívül beszéltünk az autó sofőrjével, aki az eredeti dokumentumok bemutatásával egyértelműen igazolta, hogy a traffipax 136 km/h-s sebességgel mérte őt be, tehát a rendőrség honlapjára egy meghamisított fotó került, így tehát a 236 km/h-s száguldásról szóló hír sem igaz. (Az autós természetesen azt elismerte, hogy 136-tal ment egy olyan útszakaszon, ahol az autóval legfeljebb csak 90-el lehetett volna menni, ezért is fizette be a büntetést.)

Még kedden megkerestük a rendőrséget, ahonnan végül szerdán érkezett válasz. Ekkora egyébként a rendőrség honlapjáról már eltűnt a hír és a fénykép is. A rendőrség válaszában közölte, hogy a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője vizsgálatot rendelt el az ügyben.Szerdán már nem volt elérhető az a hír és a hozzá tartozó fotó, amit még hétfőn tett közzé a rendőrség a hivatalos honlapján. A közlemény arról szólt, hogy októberben egy autós 236 km/h-s sebességgel száguldott, amikor a traffipax bemérte. A hírt és a hozzá tartozó fényképet több újság is átvette, ami nem meglepő, hiszen az információ hivatalos forrásból származott. A rendőrség még hétfőn tett közzé egy hírt és egy fotót arról, hogy 236 km/h-s sebességgel mértek be egy autót. Csakhogy a hírről és a képről is kiderült, hogy hamis. Az ügyben vizsgálat indult.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!