A limitált szériás terepjárót nem az oroszok, hanem a németek készítik.

Az AvtoVAZ 1977-ben dobta piacra ikonikus terepjáróját, a sokáig Niva, majd pedig 4×4 néven értékesített VAZ-2121-et, melynek mind a mai napig folyik a gyártása.

Az európai piacokról néhány hónapja kivont 43 éves típusból a gyártó nemrég dobott piacra egy Black nevezetű limitált szériát, és hasonló lépésre készül egy német cég, a Partisan Motors is.


Lada 4×4 Black


?




Utóbbi cég a gyártó 50. szülétésnapját kívánja megünnepelni egy különleges Lada Nivával. A stílusosan 50 példányban értékesítendő Lada 50th Anniversary Limited Edition Magdeburban készül és körülbelül így fog kinézni:




A BF Goodrich terepgumikon gördülő, számos egyedi elemmel díszített és bőr utasterű Lada ára 19 900 euró (7,3 millió forint). A 83 lóerős 1,7 literes szívó benzinmotorhoz nem nyúlnak hozzá a németek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!