280 darabos autógyűjteményt rakott össze az elsikkasztott pénzekből.

Najeeb Kahn nem csak a pénzügyek iránt érdeklődött elkötelezetten, de a ritka autók iránt is. 2019 augusztusában azonban az Interlogic Outsourcing bérszámfejtő cég vezérigazgatóját azzal vádolták meg, hogy 90 millió dolláros kárt okozott egy helyi banknak és 120 más vállalkozásnak különféle számlacsalásokkal. A vádak végül 122 millió dolláros összegű csalásnál áltak meg és a cégét átvette egy másik vállalkozás. 

Amíg a cége futott Khan nyugodtan költött legnagyobb szenvedélyére az autóvásárlásra. A büntetőeljárása nyomán kárenyhítés címén azonban nemrég áruba bocsátottak féltett kincsei közül 240 darab autót. Az RM Sotheby’s múlt hétvégi árverésein végül 44 millió dollár jött össze az eladásokból.





Kilenc autóért konkrétan több mint 1 millió dollárt vagy annál többet is fizettek az aukció során a vevők. Egy 1952-es Ferrari 225 Sport Berlinetta 2,8 millió dollárért kelt el, egy 1953-as Ghia Fiat 8V Supersonic 2,04 millió dollárért talált új gazdára. 

Az inidai származású csaló Jaguar triója – egy 1955-ös D-Type, egy 1963-as E-Type Lightweith és egy 1957-es XKSS – 1,3 és 1,9 millió dollár közötti áron keltek el. Nem is beszélve egy 1955-ös Cooper-Jaguar T38 Mk II-ről amely 1,7 millió dollárért kelt el.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

70 éve tarja a sebességrekordot a saját géposztályában.



hvg.hu
Autó

A színész úgy tűnik nem csak a Vasember bőrébe bújva szereti a különleges dolgokat.