Ötödével kevesebb új autó állt forgalomba novemberig, mint tavaly, a használt autók importja pedig 10 százalékkal meghaladta az újakét.

Koronavírus – a második hullámFél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Októberben 11 946 új személygépkocsit helyeztek forgalomba Magyarországon, 4 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál ? közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a DataHouse Kft. adatai alapján.

Az év első tíz hónapjában mintegy 102 ezer új személyautó került forgalomba, ami éves összevetésben 20 százalékos csökkenés. Az MGE felidézte, hogy áprilisban és májusban a koronavírus miatti válságintézkedések és a gyárbezárások miatt 50 százalék feletti volt a visszaesés, ezt az egyesület várakozása szerint a második félév valamennyire kompenzálni tudja majd. A nemzetközi szervezetek világ- és európai méretekben is 25-30 százalékos visszaesést prognosztizálnak az év végére.

A gépjárműimportőrök egyesülete bízik abban, hogy a pandémia miatt a gazdaságot nem kell leállítani, és év végére a módosított forgalombahelyezési számok teljesülhetnek ? közölték. Az MGE áprilisban módosította 2020-ra vonatkozó előrejelzését, a korábban várt 155 ezer helyett csak 118 ezer új személygépkocsi forgalomba állítására látnak esélyt az idén. A kis haszonjárműveknél nem 26 ezer, hanem 22 ezer, a nagy haszonjárműveknél pedig 4500 helyett 2300 új forgalomba helyezést jeleztek előre erre az évre.

Az októberben forgalomba helyezett 1953 új kis haszonjármű 8 százalékkal kevesebb volt az egy évvel korábbinál. A január-októberi időszakban 17 174 kis haszonjármű került forgalomba, ami 19 százalékos csökkenés éves összevetésben.

Októberben 371 nagy haszonjárművet helyeztek forgalomba, 3 százalékkal többet a tavaly októberinél. A január?októberben forgalomba helyezett 2666 nagy haszonjármű 42 százalékkal volt kevesebb, mint az előző év hasonló időszakában.

Az egyesület közleményében arra is felhívta a figyelmet, hogy az év első tíz hónapjában a használt személyautók behozatala mintegy 10 százalékkal meghaladta az új személyautók importját. A használt gépjárművek importjának környezetvédelmi szempontú szabályozása, különösen a járművek korösszetétele miatt egyre kevésbé tűr halasztást ? hangsúlyozta az MGE.

FÉLMILLIÓ FORINTOT IS MEGTAKARÍTHAT EGY KÉTMILLIÓ FORINTOS HITELEN

THM-plafon ide vagy oda, havonta több ezer forintot is spórolhat, ha megfontoltan választ személyi kölcsönt. A hvg.hu és a Bank360 Személy Kölcsön Kalkulátorával könnyedén, mindössze néhány kattintással összahasonlíthatja különböző bankok ajánlatait. Ha kétmillió forintot igényel 72 hónapra, akkor egy kedvező kölcsön kiválasztásával akár félmillió forintot is spórolhat a hitel teljes futamideje alatt. Ide kattintva szabadon kalkulálhat, akár magasabb összegre vagy rövidebb futamidőre is összehasonlíthatja az ajánlatokat. Ha meglévő hitelét rendezné egy adósságrendező személyi kölcsönnel, akkor kattintson ide, ha pedig autóvásáráshoz keres kölcsönt, akkor pedig ide!
A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!