Az új Vitara várhatóan kicsit nagyobb méretű, belül tágasabb és modernebb formájú lesz, mint az elődje.

A Suzuki nem éppen tegnap, hanem még 2014-ben leplezte le a Vitara Esztergomban készülő aktuális generációját. A Magyarországon komoly népszerűségnek örvendő kompakt szabadidőautó először 2018-ban esett át egy komolyabb ráncfelvarráson, amikor is kikerült a kínálatból az 1,6 literes szívó benzinmotor és az 1,6 literes turbós dízelmotor. A következő faceliftre idén év elején került sor, a típus ekkor kapta meg a 48 V-os lágyhibrid hajtásláncot.

A jelenleg 5,29-7,11 millió forintos áron kínált Vitara külseje viszont csak minimálisan változott az évek során, és vélhetően kevesen lepődnek meg azon, hogy egyes források szerint hamarosan be fog mutatkozni a teljesen új utódmodell. Ezen források úgy tudják, hogy az új Vitara akár még idén bemutatkozhat, a globális piaci bevezetésre pedig 2021 elején, közepén kerülhet sor.

Az alapméretek várhatóan csak kis mértékben fognak változni, az új Vitara minimálisan lehet nagyobb az elődjénél. A jelenleginél kerekdedebb formatervű új Vitara a várakozások szerint nagyobb utas- és csomagteret vonultat fel. A japán Best Car Web valahogy így képzeli el az új modellt:




Nyílt titok, hogy hamarosan hazánkba is megérkezik a Toyota RAV 4-re épülő és annak zöld rendszámot biztosító plugin hibrid hajtásláncára épülő Suzuki Across. Ez a modell várhatóan nem lesz olcsó, azonban a mostani Vitaránál nagyobb méretű, de elérhető árú divatterepjáróra vágyók számára jó hír, hogy a Suzuki jövőre feltámaszthatja a 2015-ben megszüntetett Grand Vitarát.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!