Pletykák szerint hamarosan minden korábbinál nagyobb benzinmotor kerülhet az amerikai izomautó aktuális kivitelébe.

A Ford Mustang aktuális magyar árlistáján jelenleg csak 5 literes V8-as szívó benzinmotorral szerelt modelleket találunk. Ez a jól ismert erőforrás a tízfokozatú automata váltós Mustangban 440 lóerőt, a hatfokozatú kéziváltós Mustangban 450 lóerőt, a Mach 1-es limitált szériában pedig 460 lóerőt ad le.

Joggal gondolhatnánk, hogy nem igazán van szükség ennél nagyobb és erősebb motorra, azonban a legfrissebb híradások arról szólnak, hogy a cég windsori üzemében hamarosan megkezdődhet egy Mustangba szánt új 6,8 literes V8-as erőforrás gyártása.




Ez a Ford Super Duty modellekbe szerelt 7,3 literes Godzilla V8-as motor közeli rokonának tekinthető újdonság pletykák szerint 2022-ben kerülhet be a Mustangba. A Ford egyelőre nem erősítette meg a híradásokat. Megjegyzendő, hogy a 60-as, 70-es években 7 literes V8-cal is szerelték az akkori Mustangokat.

A Mustang Shelby GT350 kivitelében jelenleg 5,2 literes szívó V8-as található, mely 525 lóerőt ad le, a Shelby GT500 kompresszorral megfújt 5,2 literes V8-asa pedig több mint 700 lóerőt szabadít rá az aszfaltra. A csúcsot az általunk a közelmúltban a Shelby amerikai központjában kipróbált Super Snake jelenti a maga 825-1000 lóerős 5 literes kompresszoros V8-as motorjával.


Shelby Super Snake


?




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Immár itthon is rendelhető az amerikai izomautó legújabb egyedi kivitele.



László Ferenc
Autó

Erős szívó V8-as motor, zabolázatlan hátsókerék-hajtás, remek kézi váltó. Minden adott a hamisítatlan amerikai izomautózáshoz, ráadásul a kapott élményhez mérten akár még olcsónak is nevezhető az új Mustang.