A 44 éves sofőrt a gázolást követően néhány órával elkapták a rendőrök.

Egy autós és utasa volt szemtanúja annak a balesetnek, ami október 29-én történt a XII. kerületben, amikor az Eötvös úton egy Volkswagen a kijelölt gyalogosátkelőhelyen elüt egy gyalogost, majd megállás nélkül elhajt.

A két szemtanú hívta ki a rendőröket, majd értesítették a mentőket, akik az elütött 79 éves nőt súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A rendőrök a kamerafelvételek alapján azonosították a balesetet okozó sofőr autóját. A fekete Volkswagen 44 éves tulajdonosát T. Róbertet még aznap éjjel budapesti otthonában elfogták – írja a police.hu.

A férfi kihallgatása során azt állította a rendőröknek, hogy nem vette észre, hogy elütötte a gyalogost, azonban a kamerafelvételeket látva elismerte felelősségét. Az autósnak nem csak a gázolás miatt, de segítségnyújtás elmulasztása miatt is felelnie kell majd.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Úgy ment át a teli zöldön, mintha autó lenne.hvg.hu
Autó

Fluoreszkáló hátterűre cserélik a jelenlegi KRESZ-táblákat.