A megengedett sebesség majdnem négyszeresével ment valaki, aki a Hajdú-Bihar megyei rendőrség fényképére került.

Több sebesség-ellenőrző mérést is tartottak a Hajdú-Bihar megyei rendőrök. A police.hu-n azt írták: olyan autóst is találtak, aki a 90-es tempó helyett 236-tal hajtott.

Az Európai Bizottság egyébként épp most készített el egy rendeletet, amely szerint 2022-től minden új autóba be kell építeni egy intelligens sebességszabályozó asszisztenst. Ez az enyhébb terv szerint csak idegesítően pittyegne gyorshajtásnál, a drasztikusabb megoldás szerint viszont nem engedné tovább gyorsulni az autót.






A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Az Európai Bizottság végét venné a gyorshajtásnak: egy új rendelet értelmében az új autókba kötelező lesz egy intelligens sebességszabályozó asszisztenst beépíteni.