A sofőr lélekjelenlétén múlt, hogy elkerülték az ütközést. A Tesla a közelmúltban telepítette egyes modelljeibe a teljesen önvezető funkciót, de egyelőre csak Béta-verzióban, külön kéri a felhasználókat, hogy nagyon figyeljenek, amikor ezt használják.

Szép bizonyítékkal szolgál arra, hogy mennyire óvatosan kell kezelni a Teslák önvezető funkcióit egy napokban közzétett drónvideó szolgáltat bizonyítékot. Még másfél perc sem telik el a kevesebb mint kilenc perces felvételből, amikor kis híján egy parkoló autónak ütközik az önvezető módban – egészen pontosan a Full Self-Driving Beta módban – működtetett Model 3-as.

Az októberben kiadott Full Self-Driving (FSD) képes önállóan elvezetni a járművet, de mint a mellékelt videó is mutatja (01:26-tól), egy percig nem lankadhat a sofőr figyelme. Erre egyébként a Tesla is felhívja a figyelmet, ami jelzi, hogy az FSD egyelőre Beta-verzióban működik, ami különös figyelmet követel a vezetőtől, mert a program ?lehet, hogy a legrosszabb helyzetben hoz rossz döntést?. Különösen igaz lehet ez beláthatatlan kereszteződésekben és szűk helyeken.

A funkciót, ami révén a kocsi magától képes sávokat váltani, befordulni a szükséges helyeken, kikerülni más járműveket, egyelőre csak kiválasztott felhasználók érhetik el.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Kivel ne fordulhatna ilyesmi elő?hvg.hu
Autó

Mostantól nagyobb távolságokat lehet megtenni az amerikai gyártó villanyautóival.