Ha összejönne 18 pontja, fél évre biztosan elbúcsúzhat a jogosítványától.

Gyorshajtás, illetve más szabálysértések kapcsán a pénzbírság mellé úgynevezett közlekedési előéleti pontokat is gyűjtünk. Ha ezek száma eléri illetve meghaladja a 18-at, akkor a jogosítványt bevonják.

Az alábbi felvételen szereplő autós alig pár perc alatt a maximális 18-ból 11 pontot szedett össze. Többek között sebességtúllépés, záróvonalon előzés és előzni tilos megszegése miatt. A rövidke manőver azon túl, hogy összesen 40 ezer forintjába fog kerülni, elég közel vitte a pontjai lenullázásához is – írta a videót közlő kreszvaltozas.hu oldal.
A visszavont vezetői engedélyt egyébiránt hat hónap után vissza lehet kapni, ha a járművezető igazolja, hogy részt vett egy kötelező utánképzésen.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

Helyenként 230 km/h-val száguldott a rendőrségi sportkocsi.hvg.hu
Autó

A rendőrség a jelenetről készül videó alapján indított eljárást.