Nem lesz gyakori látvány az utakon, mindössze két tucatnyit gyártanak belőle.

A modenai Ares Design leleplezte legújabb fejlesztését, az S1 Project Spydert, ami nem más, mint egy, a Chevrolet Corvette C8-ra épülő roadster.







A két kis jelképes szélvédővel ellátott szuperlapos sportkocsi mozgatásáról egy 6,2 literes V8-as benzinmotor gondoskodik. A turbó nélküli, de 8800-as maximális fordulatszámú egység 715 lóerős teljesítményt, illetve 969 Nm-es nyomatékot ad le a hátsó kerekekre.







Az adaptív futóműves, középmotoros S1 Project Spyder 2,7 másodperc alatt gyorsul fel állóhelyzetből 100-as tempóra.







A 24 példányban gyártandó karbon karosszériás roadster árával kapcsolatban egyelőre nem nyilatkoztak a gyáriak, mindenesetre jó viszonyítási alap, hogy a korábban leleplezett kupé kivitel 500 000 euróba (184 millió forint) kerül.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!