A baleset a Nagytétényi úton történt, még májusban, a vonatkozó szakértői vélemény viszont csak most lett nyilvános.

A Telex.hu birtokába került szakértői vélemény szerint legfeljebb nyolc napon túl gyógyuló sérülései lehettek volna, de a balesetet biztosan túlélte volna az a kétéves kisgyerek, aki életét vesztette, mikor családjával előbb egy másik autónak, majd egy betonsorompó szekrényének csapódott májusban, a Nagytétényi úti kereszteződésben.

A gyermek, bár a kocsiban volt rögzített gyermekülés, az anyja ölében ült, ez pedig nem védte meg őt az ütközéskor.

A baleset előtt a család a 6-os főúton haladt Skodájukkal, amikor oldalról beléjük csapódott egy Opel. A mentők akkori jelentése szerint az anya az ölében szoptatta a kisfiukat, mielőtt bekövetkezett a baleset. A nő vallomásában viszont azt magyarázta, hogy a gyermek vele szemben ült, a biztonsági öv pedig mindkettőjükön át volt húzva.

Az igazságügyi orvosszakértők arra következtettek, hogy ?a sérülés elszenvedésekor a test nem lehetett a biztonsági gyerekülésben szabályosan rögzített helyzetben, hanem az édesanyja önmaga elé fordíthatta, például egy szoptatási helyzethez hasonló formában?.

Az Opel sofőrjének védője azt mondta a portálnak, hogy a nő ?azért hajtott be a piros lámpán a kereszteződésbe, mert elnézte a lámpaképet?. A Kolozsvári utca és a 6-os főút kereszteződésében a baleset idején a lámpa főjelzése ugyanis pirosat mutatott, a kiegészítő lámpa viszont zöld volt.

A halálos baleset miatt a piroson áthajtó sofőrt és a Skodát vezető férfit is halálos közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítja a rendőrség.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!