Új fényszóróval és hibrid hajtásláncokkal támad a brit márka kompakt szabadidőautója.

A Jaguar 2017-ben mutatta be kompakt SUV modelljét, az E-Pace-t, melynek most megérkezett a ráncfelvarrt változata. Íme:




A 2021-es modellévű E-Pace-t az új fényszóróról és hűtőrácsról, valamint az átrajzolt lökhárítókról a legkönnyebb felismerni.




Az eddig csak és kizárólag 4 hengeres motorokkal kínált típus mostantól már 3 hengeres erőforrásokkal is készül. Az elsőkerék-hajtású lágyhibrid alapmodellben egy 160 lóerős 1,5 literes benzinmotor található, és hasonló motor található a hátsó tengelyen egy 80 kW-os villanymotort felvonultató, 309 lóerős teljesítményű plugin hibrid változatban is.




A P300e típusjelzésű zöld rendszámos hibrid 15 kWh kapacitású akkumulátora 65 kilométeres WLTP-hatótávot, illetve 100 kilométerenként 2 literes fogyasztást tesz lehetővé.




A hatfokozatú kéziváltós és 165 lóerős D165-ös dízelverzió az egyetlen, amiben semmilyen hibrid technológia sem található, felette pedig a kilencfokozatú automata váltós és 204 lovas D200-as modell található. Ezek a gázolajos erőforrások 2 literesek és 4 hengeresek.




A 2 literes 4 hengeres turbós benzinmotor 200, 249, illetve 300 lóerős változatban, P200, P250, illetve P300 néven érhető el.




A 12,3 colos digitális műszeregységgel és 11,4 colos központi érintőkijelzővel szerelt felfrissült Jaguar E-Pace alapára 38 000 euró (13,9 millió forint) magasságában alakul, a forgalmazás 2021 elején kezdődik meg.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!