A maszkviselés szabályaira figyelmeztető sofőröket inzultálják a maszkot nem hordó utasok – panaszolják a járművezetők. A BKV állítja: csak néhány konfliktushelyzet van havonta.

Egyre több budapesti buszsofőr kér segítséget a BKV-tól, mert inzultálják őket azok az utasok, akik nem hajlandóak maszkot hordani – írja a Magyar Narancs. A lap egy videót is bemutatott arról, ahogyan a Thököly úton haladó buszon üvölt egy utas a sofőrrel, miután az közölte vele, hogy ha nem vesz maszkot, le kell szállnia.

„Vagy legyen minden buszon egy őr, ellenőr, bárki, de a munkám így ebben a formában biztonságosan végezni nem lehet, nem tudom. Semmilyen eszköz, semmilyen jogom, jogunk ahhoz, hogy megvédjük magunkat”

– nyilatkozta a magyarnarancs.hu-nak az eset után a sofőr.





Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének (BTDSZ) elnöke szerint egyre gyakoribb a verbális támadás a járművezetők ellen. A járvány idején átmeneti megoldásként szeretnék visszaállítani a sofőrök elkülönítését, az első ajtós felszállás szüneteltetésével és a sofőrök mögötti rész lezárásával.

A BKV azt közölte: „Ugyan az utóbbi időszakban a járművezetők napi szinten számolnak be a maszkviseléséhez köthető apróbb szóváltásokról, mai napig havonta csupán néhány esetben kerülnek intézkedést igénylő konfliktushelyzetbe az utasokkal, illetve másik gépjármű vezetőjével.”



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu/MTI
Itthon

Az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára reméli, hogy a szigorítás miatt jobban odafigyelnek majd a vásárlók a védekezésre.



hvg.hu
Itthon

A nagyobb odafigyelésről már Orbán Viktor is beszélt pénteki videós bejelentkezésében.