Immár itthon is rendelhető az amerikai izomautó legújabb egyedi kivitele.

A Ford a nyár közepén az Egyesült Államokban leplezte le az új Mustang Mach 1-et, mely a 460 lóerős Bullitt és az 533 lóerős GT350 közötti rést hivatott betömni a maga szerénynek nem mondható 487 lóerős teljesítményével. Nemrégiben kiderült, hogy a típus Európában is kapható lesz, igaz némileg szerényebb teljesítménnyel, most pedig már a hazai árait is ismerjük.

A hozzánk végül is a Bullitthoz hasonlóan 460 lóerős produkcióval eljutó Mustang Mach 1 alapára 20,84 millió forint, mely összeg ellenében egy hatfokozatú kéziváltóval szerelt példány vezethető haza. A tízfokozatú automata váltós kivitel magyarországi alapára 21,64 millió forint, vagyis a kényelmesebb használatot biztosító váltó felára 800 ezer forint. Összehasonlításképp, a 450 lóerős GT alapmodell hazai alapára 16,34 millió forint.




A 440 ezer forint ellenében egyedi 19 colos Mach 1 könnyűfém felnivel rendelhető újdonság alapáron klimatizált üléseket, MagneRide felfüggesztést és nagyteljesítményű hi-fit vonultat fel, ezenkívül pedig a fehér váltógomb, a külső dekorcsíkok, illetve a Performance hátsó spoiler mellett sem mehetünk el szó nélkül.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!