6 milliárd forintért vásárolt új buszokat a kormány a fővárosnak.

A kormány 6 milliárd forintból vett 60 akadálymentes, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetbarát csuklós buszt Budapestnek ? közölte Fürjes Balázs Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a járművek sajtóbemutatóján. A Mercedes-Benz Conecto G típusú buszok hathengeres, 360 lóerős dízel motorokkal szereltek, amik az EURO 6 D környezetvédelmi normának is megfelelnek.

A buszok a menetrendszerű fővárosi közlekedés részei, többek között a 169-es, a 84-es, a 89-es és a 94-es buszok vonalain közlekednek a XVII., a XVIII. és a XXI. kerületben, és kiszolgálják Pécel, Gyál és Szigetszentmiklós agglomerációs vonalait is.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Élet+Stílus

A rágcsálóról videó is készült.MTI
Zhvg

Négy településen már egészségtelen a levegőminőség a kisméretű aeroszol részecskék (PM2,5) magas tömegkoncentrációja miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szombaton az MTI-vel. A Főpolgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint Budapesten még nincs „szmoghelyzet”, de ha nő a légszennyezettség forgalomkorlátozás is lehet.