A Forma?1-technikát közúton felvonultató újdonság külsején is változtatnak.

A Mercedes 2017 őszén leplezte le az F1-technikát a közutakra szabadító hibrid hipersportkocsit, a Mercedes-AMG One-t. A 275 példányban gyártott autónak már rég el kellett volna készülnie, de a fejlesztést hátráltató tényezők miatt az első sorozatgyártású példányok várhatóan csak 2021 közepén látnak belőle napvilágot.

Az újdonság álcázófóliás prototípusairól a közelmúltban több fotó és videó is felkerült az internetre, most pedig olyan információk láttak napvilágot, miszerint a One a korábbi ígéreteknél jelentősen erősebb lesz. Míg eddig 1000 lóerőt kommunikált a gyártó, források most arról számoltak be, hogy a végleges autó teljesítménye eléri az 1200 lóerőt.


Az eredeti terv 2017-ből


?




Az 1,6 literes V6-os turbómotorra épülő hibrid hajtásláncú Mercedes-AMG One áttervezett aerodinamikai szettel és új könnyűfém felnivel érkezhet, az eredetileg tervezetthez képest pedig három helyett négy kipufogóvég lesz rajta.

Az alig 1,3 tonnás sportkocsi simán legyorsulja az 1500 lóerős, de 2 tonnás Bugatti Chiront is. Míg utóbbinak 6,5, addig a Mercedes újdonságának csak 6 másodpercre van szüksége egy 0-200-as sprinthez. A 0-100-as gyorsulás alig 2,5 másodpercig tart ? a maximális sebesség 350 km/h körül alakul. És ezeket az értékeket még a „csak” 1000 lóerős eredeti hajtáslánc kapcsán mondta be a gyártó.




A Mercedes-AMG One árcéduláján 2,7 millió eurós, vagyis átszámítva mintegy 983 millió forintos összeg volt olvasható, a teljes mennyiség azonnal, lényegében a bejelentés pillanatában elfogyott. A típusból többek közt Nico Rosberg és David Coulthard is rendelt magának egy példányt.




Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


hvg.hu
Autó

A Brabus Rocket 900 típusjelzésű újdonság 1 250 Nm-es nyomatékát elektronikusan kell korlátozni, hogy ne tegyen kárt a hajtásláncban.



hvg.hu
Autó

Érkezőben a nemrégiben debütált S-osztály első igazán sportos és egyben plugin hibrid változata.