Az újdonság külseje és belseje is egyedi megjelenést kapott, de a jó öreg 83 lóerős motorhoz nem nyúltak hozzá a fejlesztők.

A Lada nem éppen tegnap, hanem még 1977-ben dobta piacra kompakt terepjáróját, az egy ideje már 4×4 nevet viselő és általunk is alaposan letesztelt Nivát. 43 év ide, vagy oda, a típussal mind a mai napig rendszeresen foglalkozik az orosz gyártó, így például a 2020-as modellévre ismét felfrissítették egy picit, illetve sokak bánatára nemrégiben leállították a legdurvább terepes változat, a Bronto gyártását.

Most pedig érkezett egy új limitált szériás Lada 4×4, még pedig a legjobban felszerelt Urban kivitelre épülő Black verzió.







Az újdonságot elsősorban a feketére fényezett könnyűfém-felnijeiről, a sötétített üvegeiről, illetve az oldalsó Black logóiról lehet felismerni, ezenkívül pedig az utastérben is felfedezhető néhány kisebb változás.










Emlékezetes, hogy a Lada Hungary Kft. júniusban jelentette be, hogy az új Ladák forgalmazását bizonytalan ideig felfüggesztették Európában és ezen belül Magyarországon is. Ez sokaknak nem tetszik, ezért online petícióban követelik a forgalmazás újraindítását.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!