Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ma az ország északi felén több helyen várható köd, elsősorban északnyugaton sűrű köd.

A köd különösen a lakott területen kívüli útszakaszokon lehet veszélyes, ahol a páraréteg olykor átláthatatlan, a járművezető nem tudhatja, milyen akadályok jelennek meg előtte, és a közvilágítás sem segíti a haladást – olvasható a police.hu-n.

A rendőrség szerint ilyen esetekben inkább lassítsunk, tartsunk a szokásosnál nagyobb követési távolságot, és lehetőleg tartózkodjunk az előzéstől. Különösen veszélyes lehet, amikor hirtelen érkezünk egy ködfoltba, mert ekkor a látótávolság nagyon rövid idő alatt jelentősen lecsökken – írják.

Köd esetén ha lehet, használjunk ködfényszórót, ha nincs, akkor a tompított fényszórót kell bekapcsolni. A távolsági fényszóró használata kifejezetten nem ajánlott, hiszen az erős fény a páraszemcsékről visszaverődve vakító, átláthatatlan fehér falat képez.

Amennyiben pedig gyalogosan közlekedünk lakott területen kívüli útszakaszokon, akkor mindig vegyük fel a fényvisszaverő mellényt – adott egy végső jó tanácsot a rendőrség.A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!