Október 24-től a Jászai Mari tér és a Boráros tér között jár a 2-es villamos

általa megosztva admin
Kategória:


Október 24-től a Jászai Mari tér és a Boráros tér között jár a 2-es villamos

Budapest, 2020. október 23. ? A Jászai Mari tér és a Boráros tér között közlekedik a 2-es villamos 2020. október 24-től két hétig, mert a Soroksári út és a Haller utca csomópontjában létesülő új villamosvágány-kapcsolat építéséhez kapcsolódóan felújítják a Dandár utca és Közvágóhíd között a villamospályát.

Az M3 metró középső szakaszának felújításához kapcsolódóan, az alternatív kötöttpályás eljutási lehetőségek bővítése érdekében a BKV Zrt. beruházásában új villamosvágány épült Ferencvárosban. A pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztéseként a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél megépülő új villamosvágánynak köszönhetően közvetlen kötöttpályás kapcsolat jön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé. Az új vágánykapcsolat kiépítése az idei év leghangsúlyosabb villamosközlekedési fejlesztése, amelyre a Fővárosi Önkormányzat 1,8 milliárd forintos forrást biztosított.

A beruházás befejezéseként a 2-es villamos Dandár utca és Boráros tér közötti szakaszán elvégzik a szükséges felújítási munkákat, ezért 2020. október 24-től, szombattól két hétig a 2-es villamos a Jászai Mari tér és a Boráros tér között közlekedik. A Boráros tér és a Közvágóhíd között a 23-as buszcsalád járataival, illetve az 54-es, 55-ös busszal lehet utazni. A 24-es villamos ugyanebben az időszakban továbbra is rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Soroksári út / Haller utca megállóhely között közlekedik.

A 2-es és a 24-es villamos várhatóan november 7-től, szombattól jár majd újra teljes útvonalán, és ettől a naptól indul el a Haller utca ? Nagyvárad tér térsége és a pesti rakpart belvárosi szakasza közötti közvetlen kapcsolatot biztosító új villamosjárat is.

Budapesti Közlekedési Központ





Source link

Translate ?
Ez a weboldal sütiket használ, és személyes adatait kéri a böngészési élmény javítása érdekében.