A Jászai Mari tér és a Boráros tér között közlekedik a 2-es villamos 2020. október 24-től két hétig, mert a Soroksári út és a Haller utca csomópontjában létesülő új villamosvágány-kapcsolat építéséhez kapcsolódóan felújítják a Dandár utca és Közvágóhíd között a villamospályát.

Az M3 metró középső szakaszának felújításához kapcsolódva új villamosvágány épült Ferencvárosban. A pesti fonódó villamoshálózat kialakításának első fejlesztéseként a Soroksári út és a Haller utca kereszteződésénél megépülő új villamosvágánynak köszönhetően közvetlen kötöttpályás kapcsolat jön létre a Haller utca irányából a 2-es villamos belvárosi szakasza felé.

A BKK tájékoztatása szerint a beruházás befejezéseként a 2-es villamos Dandár utca és Boráros tér közötti szakaszán elvégzik a szükséges felújítási munkákat, ezért 2020. október 24-től, szombattól két hétig a 2-es villamos a Jászai Mari tér és a Boráros tér között közlekedik. A Boráros tér és a Közvágóhíd között a 23-as buszcsalád járataival, illetve az 54-es, 55-ös busszal lehet utazni. A 24-es villamos ugyanebben az időszakban továbbra is rövidített útvonalon, a Keleti pályaudvar és a Soroksári út / Haller utca megállóhely között közlekedik.

A 2-es és a 24-es villamos várhatóan november 7-től, szombattól jár majd újra teljes útvonalán, és ettől a naptól indul el a Haller utca ? Nagyvárad tér térsége és a pesti rakpart belvárosi szakasza közötti közvetlen kapcsolatot biztosító új villamosjárat is.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!