Az ITM kitolt kocsicsere-határidővel segít a taxisoknak, miután a fővárosi önkormányzat már adott kedvezményeket a fuvarozóknak.

Nem kell fiatalabbra cserélniük a tízévessé váló autójukat a taxis vállalkozóknak, cégeknek 2022. év végéig – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium. A döntést üdvözli a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara is.

A közlemény szerint a könnyítés elsősorban a fővárosi vállalkozóknak és családjaiknak jelent segítséget, de a kormánydöntés természetesen az ország más részein dolgozó taxisokra is vonatkozik. A könnyítés azokat az autókat érinti, amelyeknek életkora a forgalmi engedélybe bejegyzett első nyilvántartásba vétel időpontjától számított 10. évet 2020. március 1. és 2022. december 31. közötti időszakban éri el.

A Fővárosi Közgyűlés egyébként szeptember 30-án szavazta meg azt a határozatot, amely szerint többek között a taxisok pedig 70 százalékos engedményt kapnak a jövő évi drosztdíjból, de

a Fidesz-frakció egyik módosító javaslatát is elfogadták, aminek értelmében a taxisoknak elég lesz 10 helyett 11 év után lecserélni az autójukat.




A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!


MTI
Autó

Az autó árának több mint felét fizetik. 2,3 milliárd forint jut a taxisoknak.



hvg.hu
Gazdaság

Akár 90 százalékkal is csökkenhet a fővárosi turisztikai vállalkozások ingatlan bérleti díja, de feltétel, hogy ne bocsássanak el alkalmazottakat. A taxisoknak a drosztíjkedvezményen kívül megszavaztak még egy plusz könnyítést is.