Közlekedés Budapesten az október 23-ai hosszú hétvégén

általa megosztva admin
Kategória:


Közlekedés Budapesten az október 23-ai hosszú hétvégén

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án idén a járványhelyzet miatt elmaradnak a megszokott programok, mindössze a Kossuth Lajos téren rendezik meg a zászlófelvonást a 2-es villamos forgalmának korlátozásával. Délután és este demonstráció miatt változik több belvárosi járat útvonala, ezért érdemes lesz a felszíni járatok helyett metróval utazni. Október 23-án az ünnepnapi, 24-én és 25-én a hétvégi menetrend szerint indulnak a BKK járatai.

Nemzeti ünnepünkön, október 23-án idén a járványhelyzet miatt elmaradnak a megszokott állami ünnepi programok. Kivételt mindössze a Kossuth Lajos téri ünnepélyes zászlófelvonás jelent, amelyhez kapcsolódóan október 23-án, pénteken hajnali 5 órától délelőtt 10:30-ig a 2-es villamos rövidített útvonalon, a Haller utca / Soroksári út és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között közlekedik. A Szent István körút felé a 15-ös vagy a 115-ös busszal érdemes továbbutazni.

A délutáni és esti órákban, várhatóan 16 és 22 óra között demonstrációt tartanak a Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szabadság híd–Fővám tér–Belgrád rakpart–Március 15. tér–Kossuth Lajos utca–Astoria–Rákóczi út–Uránia útvonal lezárásával. A Rákóczi útra a Blaha Lujza tér és az Astoria között reggel 8 órától már csak a BKK járatai hajthatnak be. (További információk megállási tilalmakról és lezárásokról a BRFK honlapján: bit.ly/3jhnQnI.) A rendezvény idején a korlátozások miatt a belvárosban érdemes a kötöttpályás közösségi közlekedési járatokkal, elsősorban az M1-es, az M2-es, a teljes vonalon közlekedő M3-as vagy az M4-es metróval utazni. A lezárások miatt az érintett felszíni járatok közlekedési rendje várhatóan az alábbiak szerint változik:

 • Az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as autóbusz 17:00-tól a lezárások feloldásáig két szakaszra osztva közlekedik:
  • 18:00-ig pesti végállomásától a Blaha Lujza térig, budai végállomásától a Szent Gellért térig. A kimaradó szakaszon a metróvonalakat érdemes igénybe venni.
  • 18:00-tól a lezárások feloldásáig pesti végállomásától a Blaha Lujza térig, budai végállomásától az Astoriáig. A kimaradó szakaszon az M2-es metrót érdemes igénybe venni.
 • A 7-es és a 133E buszra 16:30 és 17:00 között a Szent Gellért téren Pest felé a villamosmegállóban lehet felszállni.
 • A 9-es busz 17:00 és 17:45 között a Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút helyett a Nagykörúton át közlekedik, ezért nem érinti a Kálvin tér és a Báthory utca / Bajcsy-Zsilinszky út közötti megállóit, továbbá Óbuda felé a Szentkirályi utca megállót sem. A Nagykörúton a 9-es buszra a 923-as éjszakai járat megállóiban lehet felszállni.
 • A 15-ös és a 115-ös busz 17:00 és 17:45 között a Nyugati pályaudvar és a Gyöngyösi utca, illetve Árpád híd között, rövidített útvonalon közlekedik.
 • A 47-es és a 49-es villamos 16:30 és 17:45 között pesti megállóit nem érinti, a Deák Ferenc tér helyett a Batthyány térig lehet utazni vele.
 • A 72-es trolibusz várhatóan 17:00 és 18:00 között két szakaszra osztva közlekedik: az Orczy tértől a Fővám térig, Zugló vasútállomástól pedig a Deák Ferenc térig.

Melyik menetrendet kell figyelni a hosszú hétvégén?

A fővárosi közösségi közlekedési járatok

 • október 22-én, csütörtökön a pénteki menetrendjük szerint,
 • október 23-án, pénteken az ünnepnapi menetrendjük szerint,
 • október 24-én, szombaton a szombati,
 • október 25-én, vasárnap pedig a vasárnapi menetrendjük szerint indulnak.

A BKK javasolja, hogy a hosszú hétvégén is a BKK FUTÁR alkalmazással tervezzék utazásukat, amely valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat ajánlja fel úti céljuk eléréséhez.

Budapest, 2020. október 22. 

Budapesti Közlekedési Központ

Source link

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com