Ezek a szupererős biturbó V8-as benzinmotorral szerelt új divatterepjárók garantáltan ritkán jönnek majd szembe az utakon.

A BMW tavaly októberben leplezte le az X5-ös és X6-os sorozat sportosra hangolt változatait, az X5 M-et és az X6 M-et. Ezek 4,4 literes biturbó V8-as benzinmotorja 600 lóerőt és 750 Nm-t ad le, ami 3,9 másodperces 0-100-as, illetve 13,5 másodperces 0-200-as gyorsuláshoz, illetve opcionálisan 290 km/h végsebességhez elegendő.

Eggyel magasabb ligában játszik az X5 M Competition és X6 M Competition, melyek hasonló motorja már 625 lóerős, és többek közt emiatt 3,8, illetve 13,2 másodpercre olvad a 0-100-as, illettve 0-200-as sprint szintideje.

A természetesen összkerék-hajtású és nyolcfokozatú automataváltós X5 M Competition és X6 M Competition nem túl gyakori az utakon, azonban a BMW azokra is gondol, akik picit még ennél is exkluzívabb sport-SUV-okra vágynak. Nekik készült a First Edition kivitel.







A mindössze 250-250 példányban készülő limitált szériás szabadidőautók egyedi Frozen Marina Bay Blau, illetve Frozen Dark Silver fényezést kapnak, amihez jól passzolnak az elöl 21-, hátul 22 colos fekete könnyűfém-felnik.







A külső visszapillantó-tükör háza karbonból készül, csakúgy mint az X6-os hátsó spoilere, illetve a változatlan képességű erőforrás borítása.




Az utasteret Individual Merino teljes bőrborítás díszíti, kéttónusú Silverstone/Midnight Blue színben.




A First Edition kivitel felára 12 000 euró (4,3 millió forint). Az X5 Competition, illetve az X6 Competition alapára rendre 138 000 (50,1 millió forint), illetve 141 000 euró (51,2 millió forint).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.



A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!